Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Θα υπάρξει ειρηνική έξοδος από την κρίση;)


Θα υπάρξει ειρηνική έξοδος από την κρίση;


Η χώρα μας βιώνει μια βαθειά κρίση, η οποία όμως δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και βαθειά κοινωνική, πολιτισμική και ιδιαίτερα, πάνω από όλα , είναι κρίση πολιτική. Η τελευταία μορφή της κρίσης γεννά και το απειλητικό ερώτημα, θα καταφέρουμε να εξέλθουμε ειρηνικά;
Συνήθως για να υπάρχει ένας ελάχιστος κοινωνικός συμβιβασμός πρέπει η κοινωνία να έχει αποδεχτεί ένα οικονομικό σύστημα διακυβέρνησης της.
Να θυμίσω τέτοια συστήματα στην πρακτική τους πλευρά είναι ο καπιταλισμός, ο σοσιαλισμός και ένα μικτός συνδυασμός αυτών των δύο μορφών (συνήθως ορίζεται ως το Σουηδικό μοντέλο). Ένα από αυτά τα συστήματα περίπου καλείται να επιλέξει κάθε κοινωνία, που η ίδια κρίνει ποιο είναι το καταλληλότερο για την ίδια.
Στην χώρα μας το σύστημα που εφαρμόζεται σε πολύ γενικές γραμμές έχει ως εξής: Οι συνδικαλιστές μαζί με τα αριστερά κόμματα παριστάνουν τους αριστερούς και τους σοσιαλιστές και νέμονται ό,τι είναι κρατικό. δεν το διοικούν, το λεηλατούν.
Ένα μέρος των επιχειρηματιών παριστάνει μαζί με την στήριξη από τα κυβερνητικά κόμματα την επιχειρηματική τάξη, η οποία βέβαια ζει και αυτή εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Αποτέλεσμα είναι οι μισοί περίπου Έλληνες να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και να συντηρούν τους υπολοίπους που κάνουν ότι δουλεύουν στο δημόσιο τομέα.
Όλοι μαζί συνδικαλιστές, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, πολιτικοί παλαιάς κοπής και Μ.Μ.Ε. συγκροτούν ένα διοικητικό σύστημα λειτουργίας του κράτους, όχι για να διοικούν με θετικό αποτέλεσμα αλλά, όπως προκύπτει από την πράξη πολλών ετών, να "κλέπτουν" ότι υπάρχει στο εσωτερικό πλέον στο εξωτερικό μέσω δανείων κ.ά . και το σύστημα αυτό  προσφυώς ονομάστηκε κλεπτοκρατία.
Κυρίαρχη ιδεολογία αυτού του μορφώματος είναι η αριστερή ιδεολογία που την εξέθρεψε το σύνολο της καθεστηκυίας τάξης, για πολλούς λόγους (κυρίως πολιτικών πρόσκαιρων σκοπιμοτήτων και έλλειψη κοινού οράματος για τη χώρα) από την περίοδο, θα έλεγα, του ΄60 και μετά.
Σήμερα, η κατάσταση αυτή πνέει τα λοίσθια.
Αναγκαστικά πρέπει κάτι "νέο" να επικρατήσει. Αν οδεύουμε προς την αριστερά ή προς ένα φιλελεύθερο σύστημα άνευ εσωτερικού πολέμου θα είναι μια επιτυχία!
Αν βέβαια παραμείνουμε και εντός των πυλών της Ευρώπης και εντός της ευρωζώνης, μπορούμε να πούμε ότι την μιζέρια ετών την αφήσαμε οριστικά πίσω μας.



Βλέπε:

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΦ

ΤΟ ΧΦ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Η απόδειξη του κάτι!
..και τώρα τι κάνουμε;
η αλληλέγγυα στάση είναι η λύση

Αν οι Έλληνες γίνουν πιο επιθετικοί, ...
 Ο Κόσμος όπως τον βλέπω εγώ
η Ελλάδα θα ανακάμψει;
Είναι τόσο απλό!
Διαχείριση Κρατικού Χρέους 
Ακίνητα, μια πονεμένη ιστορία
Απόδοση και Κίνδυνος
 Θα ανακάμψει η χώρα μας;




Δεν υπάρχουν σχόλια: